Opperdoes3.0 24.10 | Havenzaken

Geplaatst op 19-05-2024  -  Categorie: Algemeen

Havenzaken

FIETSEN OP DE HAVEN

Op dit moment zien we weer regelmatig mensen fietsen (en brommen) op de paden en steigers in de haven. Dit is volgens artikel 21 van het huishoudelijk regelement verboden, maar u kunt zich afvragen “Wat kan dit nu voor kwaad? Ik kan toch even afstappen als er een voetganger/tegenligger komt, dat gaat vast wel goed. Bovendien, we fietsen elkaar heus niet omver!” In zekere zin heeft u daarin gelijk, maar er komt nog wel een vraag achteraan, “Waar laten we die fietsen op de haven?”

We zien dat fietsen nogal eens ‘zomaar ergens neergekwakt’ worden, tegen een boom, een lantaarnpaal, een stroomkast.... Behalve een rommelige situatie ook alles behalve wenselijk. Fietsen op plaatsen die feitelijk als doorgang dienen, voor andere leden met bagagewagentje, maar in het bijzonder ook voor hulpdiensten.

We zullen daarom meer gaan handhaven op het fietsen en “wildparkeren” van fietsen en brommers. De havenmeester spreekt u er op aan of u ontvangt een schriftelijke waarschuwing van het bestuur, hetgeen gevolgen kan hebben voor uw lidmaatschap. We hebben deze regels om het leefbaar te houden in de haven.

ENQUETE ERKENNING VAARBEWIJZEN

Via het VNM (Verbond Nederlandse Motorbootsport) ontvingen we het bericht dat de EU een studie heeft opgezet om te bepalen of een wederzijdse erkenning van vaarbewijzen voor pleziervaarders mogelijk is. Onderdeel van die studie is een enquête gericht op bootgebruikers binnen de lidstaten van de EU.

Om de standpunten van de bootgebruikers binnen de EU lidstaten goed te kunnen begrijpen is het van belang dat zoveel mogelijk bootgebruikers deze enquête invullen. De enquête kan worden ingevuld tot 31 mei 2024. Maak gebruik van deze mogelijkheid om de mening van de Nederlandse recreatievaarder over een internationaal of Europees vaarbewijs door te laten klinken bij de EU.

De link naar de enquête. Na opening van de link ziet u teksten in het Engels. Boven aan de rechterkant onder Languages kunt u kiezen voor Nederlands. U kunt dan de uitleg lezen van de enquête. Daarna een klein stukje naar beneden scrollen voor het begin van de enquête en na het invullen klikken op de knop indienen.

OPENING DE ROEF

Zondag 26 mei is de Roef van 14.00 uur tot 20.00 uur geopend voor een hapje en een drankje.

Tevens wordt u dan de mogelijkheid geboden om uw oude munten in te wisselen voor een drankje. U kunt er geen eten mee betalen. Zoals eerder gecommuniceerd in de nieuwsbrieven zal er ook in juni voor de derde en tevens laatste keer gelegenheid worden geboden uw oude munten in te leveren. De juiste datum volgt later in de nieuwsbrief. Vanaf 1 juli 2024 kunt u de oude munten niet meer inwisselen.