Opperdoes3.0 24.03 | Tewaterlating 2024

Geplaatst op 05-02-2024  -  Categorie: Algemeen

Tewaterlating

Sloepenzaterdag

Op zaterdag 6 april 2024 is het weer “Sloepenzaterdag”. Op die dag worden vanaf 09.00 uur alle sloepen en andere boten, die op een verrijdbare kar of op een trailer staan, weer te water gelaten.

Als eigenaar van een sloep wordt van u verwacht dat u hierbij aanwezig bent en uw boot zelf naar de kraan duwt. Uiteraard kunnen andere leden u daarbij helpen. De sloep dient na de tewaterlating direct naar de aan u toegewezen box gevaren te worden. Om startproblemen te voorkomen raden wij u aan om van te voren de accu te controleren of er nog genoeg stroom in zit. Ook graag de eventuele afsluiters controleren of deze moeten open staan of juist moeten zijn dicht gedraaid. Er worden die dag 69 sloepen te water gelaten. Het is dan ook logisch dat sommigen van u even moeten wachten. Dat is geen probleem want De Roef is vanaf 9:00 uur open voor koffie, thee, soep, broodjes etc. Nadat de sloep te water is gelaten en in uw box ligt kunt u de losse steunen van de kar afhalen en mee naar huis nemen. Ook wordt aanbevolen om de vaste steunen los te draaien en ook mee naar huis te nemen. Dit om schade te voorkomen bij het opstapelen.

CONTROLE VERRIJDBARE KARREN

Nieuw dit jaar is dat de verrijdbare karren worden gecontroleerd door leden van de winterbergingscommissie. Zo wordt gekeken of er een plaatje met een individueel nummer is gemonteerd. Is dat niet het geval, dan doen we dat ter plaatse voor u. Ook wordt van u verwacht dat de kar deugdelijk is en van vier goede wielen is voorzien. Dit betekent twee draaiwielen aan de voorkant en twee vaste wielen aan de achterkant. Indien er een wiel niet goed functioneert dan kunt u een nieuwe bestellen bij de havenmeesters. Een goed verrijdbare kar zorgt voor een goede doorstroming bij de kraan. Leden van de winterbergingscommissie kunnen u helpen bij het demonteren van de steunen, het eventueel monteren van een nieuw wiel en andere technische zaken.

TEWATERLATING OVERIGE BOTEN

De dag voor de sloepenzaterdag, dus vrijdag 5 april 2024, worden alle boten, die deze winter in de loods hebben gestaan, te water gelaten. Dit geldt ook voor enkele andere boten en sloepen, die in de weg staan. De houten blokken, waarop de karren nu nog staan. worden verwijderd.

De overige boten worden op maandag 8 april, woensdag 10 april en vrijdag 12 april 2024 in het water gelaten. Op de website van onze jachthaven, alsmede in de hal van ons clubhuis is een lijst te zien waarop staat wanneer uw boot aan de beurt is. Ook hierbij geldt dat van u verwacht wordt zoveel mogelijk bij de tewaterlating van uw boot aanwezig te zijn. Ook dit zorgt voor een goede doorstroming. Graag ook weer zorgen voor voldoende lijnen en fenders (stootwillen) aan de zijkant van uw boot. Bij voorbaat dank daarvoor.

TIJDELIJKE LIGPLAATS OVERWINTERAARS IN HET WATER

Leden, die gedurende de winter een andere ligplaats hebben ingenomen, worden verzocht deze ligplaats uiterlijk vrijdag 5 april 2024 weer vrij te maken.

PARKEREN

Op maandag 15 april 2024 wordt de parkeerplaats aangeveegd en daarna weer vrijgegeven voor de leden. De parkeerplaats kan dus weer gebruikt worden als u die avond naar de ALV komt!

Namens de winterbergingscommissie,
Frans van der Meer
(voor vragen hieromtrent 06-52551361)


BOOT HOLLAND

De dagtrip naar Boot Holland gaat niet door, er waren slechts 19 inschrijvingen. De terugbetalingen naar de leden die aangemeld waren zijn reeds gedaan.

OPENINGSTIJDEN DE ROEF

Sinds vrijdag 2 februari tot de laatste vrijdag in maart is de Roef open van 16.00 uur tot 20.00 uur voor een hapje en een drankje. Toegang is voor leden met partner en het meebrengen van 1 introducé.

Tijdens het te water laten van de sloepen (zaterdag 6 april) en overige boten (zie data elders in deze nieuwsbrief) is De Roef geopend voor koffie, thee, soep, broodjes etc.

Ook op zaterdagen zal de Roef vanaf de tewaterlating in april regelmatig open zijn. Houd u hiervoor de nieuwsbrief van maart in de gaten .

NAUTISCHE MARKT

Zaterdag 27 april 2024 organiseren we een nautische markt in De Roef! Dus niets met slecht weer te maken, gewoon lekker binnen. Er kan gebruik worden gemaakt van een 15-tal tafels en een stukje vloeroppervlak. De bar en keuken zijn geopend en het kan een leuke dag worden.

De kosten bedragen slechts € 7,50 per tafel, dit is inclusief twee consumptiebonnen voor koffie, thee, fris, bier of wijn. De kosten kunt u op 27 april aan de bar afrekenen.

Verdere details volgen in maart, maar u kunt zich nu al telefonisch aanmelden bij Hennie Pikaar op 06 23309384, of door een email te sturen naar verenigingscommissaris@doeshaven.nl

Doe dit snel, er zijn maar 15 tafels beschikbaar.

Namens het bestuur,
Hennie Pikaar
aspirant verenigingsommissaris