Opperdoes3.0 23.01 | Tewaterlating

Geplaatst op 27-02-2023  -  Categorie: Algemeen

Tewaterlating

SLOEPENZATERDAG

Zaterdag 8 april 2023 is het weer “Sloepenzaterdag”. Op die dag worden vanaf 09.00 uur alle sloepen en andere boten, die op een kar of op een trailer staan, weer te water gelaten.

Als eigenaar van de sloep wordt van u verwacht dat u hierbij aanwezig bent en zelf uw boot met kar naar de kraan duwt. De boot dient na de tewaterlating direct naar de werkelijk aan u toegewezen box gevaren te worden. Om startproblemen te voorkomen raden wij u aan om van tevoren de accu te checken of er nog voldoende power in zit. Ook graag de eventuele afsluiters controleren of deze op de juiste stand staan. Moet u even wachten? Geen probleem: In de loods staat vanaf 09.00 uur de koffie klaar. U kunt natuurlijk ook andere sloepeigenaren even helpen met duwen. Nadat uw sloep te water is gelaten kunt u de losse steunen van uw kar afhalen en mee naar huis nemen. Ook kunt u de vaste steunen, om schade bij het opstapelen te voorkomen, losdraaien en eveneens mee naar huis nemen.

Verzoek: Uw sloep staat momenteel nog op een kar. De wieltjes staan van de grond. Wilt u zo vriendelijk zijn om de draaiwieltjes (als dat nog niet het geval is) aan de voorzijde van de kar te monteren? Dit vergemakkelijkt het duwen van de karren aanmerkelijk. Bij voorbaat dank.


TEWATERLATING OVERIGE BOTEN

Direct na de Paasdagen zullen de overige boten weer te water gaan. Dit geschiedt op dinsdag 11, woensdag 12, donderdag 13 en vrijdag 14 april. Die dagen worden telkens ongeveer 18 boten te water gelaten.

Wilt u alstublieft rekening houden met het volgende:
• Het afsluiten/dichtdraaien van alle kranen, scheepshuid doorvoeren, (ook van het toilet) voor de tewaterlating
• Het dek vrijmaken van obstakels
• De landvasten aan de reling hangen zodat men er makkelijk bij kan
• Aan beide zijden van de boot de stootwillen uithangen

Om de voortgang te verzekeren wordt u verzocht uw boot zo snel mogelijk, maar in ieder geval dezelfde dag/avond naar de aan u toegewezen box te varen. Uiteraard is het mogelijk om, als uw boot in de singels hangt, op de plekken waar de bokken hebben gestaan antifouling aan te brengen. Houdt u daarvoor een restant antifouling en een kwast bij de hand. In de hal van De Roef en op de website wordt de planning van deze verdere tewaterlating bekend gemaakt.


TIJDELIJKE LIGPLAATS EN OVERWINTERAARS IN HET WATER

Leden die gedurende de winterperiode een andere ligplaats ingenomen hebben, of gebruik hebben gemaakt van de winterberging in het water, dienen deze tijdelijke ligplaats uiterlijk 6 april 2023 weer vrijgemaakt te hebben.

Namens de winterbergingscommissie,
Frans van der Meer