Opperdoes3.0 22.18 | Vacature verenigingscommissaris

Geplaatst op 18-07-2022  -  Categorie: Algemeen

Vacature verenigings- commissaris

Richard Pracht heeft tijdelijk de taken van verenigingscommissaris weer op zich genomen, maar de bestuursfunctie van verenigingscommissaris is nog steeds vacant.

Het bestuur komt daarom graag in contact met leden die zich in deze bestuursfunctie voor de vereniging verdienstelijk willen maken. De verenigingscommissaris heeft binnen het bestuur de volgende bijzondere aandachtsgebieden en verantwoordelijkheden:

• Communicatie met de leden in de vorm van het verenigingsblad, de nieuwsbrief en de website. Hierbij wordt zij/hij ondersteund door de redactiecommissie en een extern bureau.
• De verenigingsactiviteiten waarbij zij/hij de bestuurlijke verantwoordelijkheid draagt voor de activiteiten die door de activiteitencommissie worden ondernomen.
• De horeca waarbij de operationele zaken uitgevoerd worden door de horecamanager.

Kortom; de verenigingscommissaris staat in het hart van de vereniging!

Voor het overige functioneert onze nieuwe collega als algemeen bestuurslid en denkt zij/hij als zodanig mee over het te voeren algemeen beleid. Deze gevarieerde bestuursfunctie neemt ongeveer twee dagdelen per week in beslag.


Over welke vaardigheden beschikt onze nieuwe verenigingscommissaris?

• Heeft relevante bestuurlijke/leidinggevende ervaring, het bestuursmotto is ‘Zakelijk en met Plezier’
• Kan goed met de moderne communicatiemiddelen en -applicaties (zoals Office; e-Captain, Facebook, Internet ed.) overweg
• Beschikt over voldoende tijd, 400 uur per jaar
• Beschikt over goede verbale en schriftelijke vaardigheden
• Weet het overzicht te bewaren en kan prioriteiten stellen


Procedure

Na verspreiding van deze oproep hebben geïnteresseerden tot 31 augustus de gelegenheid te reageren. Dat kan bij John Visser, siraterces.[antispam].@doeshaven.nl of Peter van Arkel via lekra.map.[antispam].@outlook.com
Daarna volgt een gesprek met het dagelijks bestuur (voorzitter, secretaris en/of penningmeester).
Indien over en weer een goed gevoel ontstaat, zal de kandidaat verenigingscommissaris vanaf oktober ’meedraaien’ in het bestuur. Dit is voor alle aspirant bestuursleden een gebruikelijke procedure.
Bij voortdurend gebleken geschiktheid volgt de voordracht aan de ALV op 17 april 2023. Indien er meerdere leden zich kandidaat stellen wordt een voordracht commissie ingericht bestaande uit de secretaris, penningmeester, de voorzitter van de Financiële Adviescommissie, en 2 willekeurige leden van de vereniging (door loting).

Namens het bestuur,
Richard Pracht
Verenigingscommissaris ai.