Opperdoes3.0 22.07 | Tewaterlating

Geplaatst op 23-02-2022  -  Categorie: Algemeen

Tewaterlating

SLOEPENZATERDAG

Zaterdag 9 april a.s. is het weer 'Sloepenzaterdag'. Op die dag worden vanaf 9.00 uur alle sloepen en andere boten op een kar of op een trailer weer te water gelaten. Als eigenaar van de sloep wordt van u verwacht dat u hierbij aanwezig bent en zelf uw boot met kar naar de kraan duwt . De boot dient na de tewaterlating direct naar de werkelijk aan u toegewezen box gevaren te worden. Om startproblemen te voorkomen, raden wij u aan van tevoren de accu even te checken of er nog leven in zit.

Moet u even wachten? Geen probleem: dat kunt u doen in De Roef. Hier kunt u vanaf 9.00 uur terecht voor een kop koffie.

Zoals wellicht bij u bekend, zijn op de haven alleen pin betalingen nog mogelijk.

 

TEWATERLATING OVERIGE BOTEN

In week 15, dus vanaf maandag 11 april, 13 april en 15 april zullen de overige boten weer te water gaan. Wilt u alstublieft rekening houden met het volgende:

• het afsluiten/dichtdraaien van alle kranen, scheepshuid doorvoeren, (ook van het toilet!) voor de tewaterlating
• het dek vrijmaken van obstakels
• de landvasten aan de reling hangen zodat men er makkelijk bij kan
• aan beide zijden de stootwillen uithangen

Om obstructie te voorkomen verzoeken wij u uw boot diezelfde dag/avond dan wel de daarop volgende dag naar de aan u toegewezen box te varen.

Indien het aanbrengen van antifouling op de plekken waar de bokken hebben gestaan gewenst is, zet dan een restant antifouling met een kwast onder uw boot klaar. In de hal van de Roef wordt de planning van de verdere tewaterlating bekend gemaakt.


TIJDELIJKE LIGPLAATS EN OVERWINTERAARS IN HET WATER

Leden die gedurende de winterperiode een andere ligplaats ingenomen hebben, of gebruik gemaakt hebben van winterberging in het water, dienen deze tijdelijke ligplaats uiterlijk maandag 4 april weer vrijgemaakt te hebben.

Namens het bestuur en de winterbergingscommissie,
Egbert Hekkelman
Tweede havencommissaris