Opperdoes3.0 20.02 | Sloepenzaterdag en meer!

Geplaatst op 13-03-2020  -  Categorie: Algemeen

Sloepenzaterdag en meer!

SLOEPENZATERDAG

Zaterdag 4 april a.s. is het weer 'Sloepenzaterdag'. Op die dag worden vanaf 9.00 uur alle sloepen en andere boten op een kar of op een trailer weer te water gelaten. Als eigenaar van de sloep wordt van u verwacht dat u hierbij aanwezig bent. De boot dient bij de te waterlating direct naar zijn box gevaren te worden. Om startproblemen te voorkomen, raden wij u aan van tevoren de accu even te checken of er nog leven in zit. Moet u even wachten? Geen probleem: dat kunt u doen in ons havenrestaurant De Roef. Hier kunt u vanaf 9.00 uur terecht voor een kop koffie.


Tewaterlating overige boten

In week 15, dus vanaf maandag 6 april zullen de overige boten weer te water gaan. Wilt u alstublieft rekening houden met het volgende:
• het afsluiten/dichtdraaien van de kranen aan boord (ook van het toilet!) voor de tewaterlating
• het dek vrijmaken van obstakels
• de landvasten aan de railing hangen zodat men er makkelijk bij kan
• aan beide zijden de stootwillen uithangen

Indien het aanbrengen van antifouling op de plekken waar de bokken hebben gestaan gewenst is, zet dan een restant antifouling met een kwast onder uw boot klaar. U wordt tijdig gebeld wanneer uw boot te water gaat.


Tijdelijke ligplaats en overwinteraars in het water

Leden die gedurende de winterperiode een andere ligplaats ingenomen hebben, of gebruik gemaakt hebben van winterberging in het water, dienen deze tijdelijke ligplaats uiterlijk maandag 1 april weer vrijgemaakt te hebben.


PLAATSING DIENSTWONING HAVENMEESTER

Zoals u misschien wel hebt gezien zijn de voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe dienstwoning in volle gang. De planning was dat de woning vóór aanvang van het seizoen klaar zou zijn. Echter, doordat er op het laatste moment een kink in de kabel is gekomen bij de verstrekking van de benodigde vergunningen, hebben we de bouw uit moeten stellen.
Er wordt nu met man & macht gewerkt om één en ander te herstellen, maar het is onvermijdelijk dat er een nieuwe procedure wordt opgestart. Dat betekent helaas een vertraging; hoe groot die zal zijn is nog niet precies in te schatten.
Voor de havenmeester betekent dit dat zij voorlopig nog in Lisse woont. Dit vinden zij en het bestuur geen optimale situatie, maar het is even niet anders.
In overleg met beide havenmeesters zal worden getracht de service aan de leden zo optimaal mogelijk te laten zijn.

OPPERDOES

Buiten zijn regen en storm de norm, maar binnen wordt er door de redactie onverstoorbaar doorgewerkt aan het volgende nummer van onze eigen Doeshaven-glossy.
In de eerste week van mei – nog vóór de Opening van het Vaarseizoen – ligt de volgende Opperdoes weer bij u op de mat.

INFO-TIP!

De blauwe infrastructuur met vaarwegen, bruggen en sluizen in heel Nederland is gevoelig voor werkzaamheden en incidenten die stremmingen kunnen veroorzaken. Voor wie het plan heeft om met de boot het vaarwater op te zoeken is het raadzaam de route daar naar toe en terug vooraf goed te plannen. Plannen hoort bij goed zeemanschap. Een belangrijke bron van informatie daarbij zijn de scheepvaartberichten. Scheepvaartberichten geven altijd de meest actuele stand van zaken. Lees verder op de website van Varen doe je Samen.