Doeshaven Opperdoes 3.0 september 2018 (Nieuwsbrief 18.07)

Geplaatst op 29-09-2018  -  Categorie: Algemeen

 

In deze nieuwsbrief

- Start nieuwe havenmeester
- Winterberging
- Renovatie Doesbrug Hoogmade
- Schilderbeurt clubgebouw
- Vlaggenmast
- De Roef
- Sinterklaasfeest

Nieuwe havenmeester

Op 1 oktober, maandag dus, treedt Leonie Treffers in dienst van Watersportvereniging Doeshaven.
Zij neemt de werkzaamheden van Dick over. Hij zal, zoals wij al eerder berichtten, als vervangend havenmeester aan de vereniging verbonden blijven.
We nemen dus geen afscheid van Dick. Wel zal hij een andere positie in gaan nemen. Omdat hij na 1 januari 20 uur per week voor de vereniging werkzaam zal zijn, zal Dick na 44 jaar trouwe dienst meer tijd voor zichzelf en Ellen hebben. Wij hebben met Dick afgesproken dat wanneer Leonie vanwege vakantie of een vrije dag niet aanwezig is, Dick de honneurs zal waarnemen.
Dat betekent dat wij van de huidige plaatsvervangende havenmeester, Nol Droog, afscheid gaan nemen.
Zodra zij terug zijn van hun ’overwintering’ in zonnige oorden zullen wij hen op gepaste wijze bedanken voor hun jarenlange inzet.

Winterberging

Alle leden die zich dit jaar ingeschreven hebben voor de winterberging op de wal zijn ingepland. Het planningsschema is te vinden op de website. Om de planning in te zien klik hier of ga naar www.doeshaven.nl en klik in het menu op "Leden" en kies vervolgens voor de rubriek "Documenten". In de categorie 'actuele lijsten' klikt u op 'winterberging 2018-2019 planningsschema'. Noteer in uw agenda op welke dag u ingepland bent en zorg ervoor dat u uw schip op die dag aanbiedt om op de wal gezet te worden.

Renovatie Doesbrug Hoogmade

Gemeente Kaag en Braassem gaat half oktober van start met de renovatie van de Doesbrug in Hoogmade. Hierbij gaan zij de elektrische installatie van de brug vervangen, de bewegende delen reviseren of vervangen. De vaarweg richting Wijde Aa is in de periode van 15 oktober tot 15 december gestremd voor vaarverkeer met een doorvaarthoogte van meer dan 1.60 meter. Schepen met een doorvaarthoogte van maximaal 1.60 meter kunnen gebruik maken van de vaarweg, maar men dient rekening te houden met vertragingen. Nadere informatie is te vinden op de site van de gemeente Kaag en Braassem www.kaagenbraassem.nl (zoek op "Renovatie Doesbrug").

 

Schilderbeurt voor het clubgebouw

In de komende weken zal het houtwerk aan de buitenzijde van het clubgebouw geschilderd worden. Er kan enige hinder onstaan door de plaatsing van steigers en ladders, hiervoor vragen wij uw begrip.

 

Vlaggenmast

Van de grote vlaggenmast naast het hellinggat zijn kortgeleden de touwen en staalkabels vervangen. Na afsluiting van het parkeerterrein ten behoeve van de winterberging zal de rest van de mast een “grote beurt" krijgen. Het geheel gaat geschilderd worden een daarvoor zal de mast een tijdje “plat” gaan. Wij vragen u voorzichtig te zijn rondom het werkgebied en de afzettingen te respecteren!

 

De Roef, openingstijden winterseizoen

Het vaarseizoen loopt weer zo'n beetje op zijn einde en daarmee schakelen we ook in De Roef een tandje terug. In de periode van 1 oktober 2018 t/m 31 maart 2019 zal de Roef alleen op zaterdag en zondag geopend zijn van 15:00 – 20:00 uur. Uiteraard bent u dan gewoon van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje nog eens lekker te mijmeren over die schitterende zomer van 2018. Namens het team De Roef graag tot ziens.

 

Sinterklaastfeest

Op zondag 18 november zullen de Sint en zijn Pieten weer hartelijk ontvangen worden bij wsv Doeshaven.
Een leuk feest voor opa’s, oma’s, vaders, moeders, maar vooral voor de kinderen en kleinkinderen.
Nadere informatie over het inschrijven en het programma volgt zeer binnenkort!