Doeshaven Opperdoes 3.0 augustus 2018 (Nieuwsbrief 18.06)

Geplaatst op 02-08-2018  -  Categorie: Algemeen

In deze nieuwsbrief:
- Uw nieuwe havenmeester
- Jubileum Doerakclub
- Waterplanten app

Het is een feit: Mogen wij u voorstellen aan uw nieuwe havenmeester

Met gepaste trots stelt het bestuur u voor aan Leonie Treffers, uw nieuwe havenmeester.
Eerder deze week zijn het bestuur en Leonie tot overeenstemming gekomen over haar aanstelling. De startdatum zal per 1 oktober aanstaande zijn.
Hieronder een korte introductie van Leonie zelf:
-- "Dinsdag 31 juli werd het definitief, ik word uw nieuwe havenmeester van de Doeshaven!
Mijn naam is Leonie Treffers. Ik ben geboren en getogen op het water en ben altijd in het bezit geweest van boten, in alle soorten en maten. Ik vind mijzelf een doorzetter, ondernemend en creatief in oplossingen. Dat ik technisch ben aangelegd, spreekt voor zich. Verder doe ik aan Nordic walking, golf en wandelen met mijn 2 hondjes. Maar de voorkeur gaat uit naar de watersport. Ik word er blij van en het geeft mij een enorm gevoel van vrijheid. Dit gevoel deel ik graag.
1 oktober is mijn eerste werkdag. Mochten er vragen zijn of bent u gewoon nieuwsgierig naar wie uw nieuwe havenmeester dan wel is, loop gerust even langs om kennis te maken!" --

lt(Naschrift redactie: Gezegd mag worden dat we hier uiteraard in een van de komende uitgaven van de Opperdoes nog wel een keer uitgebreid(er) op zullen terugkomen)
Het bestuur én haar collega's Dick, Rien en Elly willen Leonie alle goeds- en veel plezier wensen met haar nieuwe baan als havenmeester van onze watersportvereniging Doeshaven

 

Jubileum Doerakclub

De Doerakclub, opgericht in 1968, bestaat dit jaar 50 jaar en viert dit met een vijfdaags lustrumfeest bij watersportvereniging Doeshaven in Leiderdorp.
Op donderdag 9 augustus zullen 75 'Doerakkers' uit alle delen van Nederland de Doeshaven aandoen, waar het lustrumfeest om 16:00 uur wordt geopend. Gezien het grote aantal deelnemers, circa 175,  zullen de meeste activiteiten buiten de Doeshaven plaatsvinden.
Zo staat er op het programma onder andere een avondwandeling op donderdag 9 augustus, een puzzelvaartocht en een barbecue op vrijdag 10 augustus (bbq op het skeeler terrein), een vaartocht door Leiden op zaterdag 11 augustus, een boottocht en feestavond op zondag 12 augustus (bij Avifauna). Op maandag 13 augustus, na de “afscheidskoffie”, zullen de meeste 'Doerakkers' weer vertrekken en hun reis voortzetten. Leuk detail is dat ons Doeshavenkoor gevraagd is om op vrijdagavond én zondagavond een optreden te verzorgen!
Voor het volledige programma kun je terecht op https://www.doerakclub.nl/programma-10e-lustrum-50-jarig-jubileum en voor vragen over dit feestelijke bezoek kun je contact opnemen met de Havenmeester of de Verenigingscommissaris.

Omdat we de Doerakkers zoveel mogelijk rondom het clubhuis een ligplaats willen bieden (aan de P-steiger, D-steiger en Zuidwal) vragen we de “vaste ligplaatshouders” om wat begrip. Mocht je dit weekend liever een andere ligplaats innemen, overleg dan even met de Havenmeester.

 

Tipje: Waterplanten app

Met behulp van de nieuwe app en website ‘Waterplantmelder’ willen de provincies Noord-Holland, Flevoland en Rijkswaterstaat de locaties van waterplantenoverlast in het IJsselmeergebied in kaart brengen.
Doordat de waterkwaliteit als gevolg van de Europese Kaderrichtlijn Water de afgelopen jaren steeds verder is verbeterd, groeien er meer waterplanten, zoals fonteinkruid. Voor de natuur is dat een positieve ontwikkeling, maar op sommige plekken groeien zoveel waterplanten dat de waterrecreatie hier hinder van heeft.
De website en app zijn ontwikkeld voor het registreren van meldingen in het IJsselmeergebied, maar mogelijk dat deze later wordt uitgebreid voor andere gebieden.
meer informatie: https://www.motorboot.com/waterplantmelder/