doeshaven-logo-02-2017-rgb-cool-gray-m

Actief
Watersportvereniging Doeshaven is een actieve vereniging. Regelmatig worden er activiteiten en evenementen georganiseerd. Het Doeshavenconcert is daar een goed voorbeeld van. Ook in ons havenrestaurant is het hele jaar veel te beleven. We communiceren onze activiteiten op veel verschillende manieren. We hebben een e-mail nieuwsbrief 'Opperdoes3.0' en ons havenblad 'Opperdoes', deze website maar ook twee Facebook pagina’s. We delen al ons beeldmateriaal op Flickr en Youtube.

Coronacrisis

 

Coronacrisis
Update 28 juni 2021 – De huidige stand van zaken op een rijtje:

• De haven is open, maar minimaal 1,5 meter afstand houden blijft de norm.
• De Doeshaven is ook geopend voor passanten.
• Ook de sanitaire ruimten zijn beschikbaar.
• Havenrestaurant De Roef is weer geopend.
• De verkoop van dieselolie gaat onverminderd door.
• Evenementen vinden tot nader order niet plaats.

Doeshavenconcert 2020

GEANNULEERD

 

WEGENS CORONA GEANNULEERD
Doeshavenconcert 2020

18 mei 2020 – Helaas, vanwege de coronacrisis is wat alweer het 6de gratis Doeshavenconcert zou zijn geannuleerd. We gaan er vanuit dat we het coronavirus de baas worden, houd daarom onze website in de gaten voor de 2021-editie!

Sinterklaasfeest

Inschrijven vóór 17 november 2019

 

Sinterklaas komt ook dit jaar weer naar de haven
30 oktober 2019 – Op 24 november verwachten wij de goedheiligman aan de passantensteiger. ’t Wordt vast weer een ontzettend leuk feest voor opa’s, oma’s, vaders, moeders, maar vooral voor de kinderen. Iedereen is vanaf 13.00 uur van harte welkom in De Roef, om 17.00 uur eindigt het feestje. Er komt een dj en de kinderen kunnen knutselen.

U kunt de kleintjes inschrijven door gebruik te maken van het Sinterklaas-inschrijfformulier. Dit formulier vindt u beneden in de centrale hal van het havengebouw. U kunt het Sinterklaas-inschrijfformulier ook hier downloaden.

Gebruik per kind één formulier. De kosten bedragen € 12,50 per kind en dit bedrag dient u direct na inschrijving over te maken op rekeningnummer NL34INGB0003509935 op naam van watersportvereniging Doeshaven onder vermelding van ‘Sinterklaasfeest’. De inschrijving sluit zondag 17 november 2019.

Vacatures

Vacature VERVULD


Gezocht! Vrijwilliger ARBO en RI&E Preventiebeleid
12 november 2019 – Vereniging en vrijwilligers hebben een groot gemeenschappelijk belang bij goede arbeidsomstandigheden. De Arbeidsomstandighedenwet verplicht ook watersportvereniging Doeshaven een arbobeleid te voeren dat zo veel mogelijk gericht is op optimale arbeidsomstandigheden. Om een goed arbobeleid te kunnen vormgeven moet de vereniging een overzicht opstellen van alle risico’s die op de haven kunnen voorkomen. Met de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) kunnen wij de risico’s in kaart brengen en gestructureerd aanpakken om zo de kans op arbeidsgerelateerde klachten te verkleinen.

Jarenlang heeft Naldy George het ARBO- en RI&E-beleid op de haven vormgegeven. Naldy had de zaken goed voor elkaar; de vereniging pakt de risico’s op gestructureerde wijze aan. Met zijn overlijden is een vacature ontstaan die wij graag op korte termijn invullen door iemand met kennis van zaken maar ook met kennis van de haven.

Leden die zich aangesproken voelen kunnen contact opnemen met Leonie, onze havenmeester. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 268 49 112.

Vacature VERVULD


We zoeken een horecamanager die een bijdrage wil leveren aan een totaal andere wereld
1 juli 2019 – Pal aan het Groene Hart ligt de Doeshaven. Als je in het restaurant – op de eerste verdieping van ons havengebouw – staat, kijk je over de jachten de polder in. Vooral in de zomermaanden is het druk op de haven en in ons restaurant. Veel leden komen dan een hapje eten. Op het terras, aan de bar of op één van de loungebanken kun je lekker bijpraten met andere watersporters. Passanten en mensen uit de omgeving van de haven weten ons restaurant ook te vinden.

Het restaurant bied plaats aan 52 gasten maar met het terras, de bar en de loungebanken meegerekend zijn er ruim 100 zitplaatsen. Tijdens populaire bijeenkomsten – zoals bijvoorbeeld onze jaarlijkse ledenvergadering – zijn er niet zelden 200 mensen aanwezig.  De keuken is niet heel groot maar compleet en efficiënt ingericht en ook de bar is voorzien van alle gemakken. Een prachtige accommodatie met veel potentie in een mooie haven gelegen in een waterrijk deel van Nederland. Een totaal andere wereld vinden we zelf.

We zijn op zoek naar een horecamanager die net als wij de potentie ziet van deze locatie en zijn of haar kennis en kunde wil inzetten om verder te bouwen aan onze mooie wereld. De nieuwe horecamanager geeft leiding aan de keuken- en restaurantmedewerkers, coördineert de dagelijkse uitvoering van de werkzaamheden en werkt in het restaurant net zo lief mee als in de keuken. Hij of zij bewaakt de voorraad, de hygiëne en streeft naar kwaliteit in de meest brede zin. Door vakkennis en natuurlijk overwicht voelen gasten en personeel zich thuis in ons restaurant. Onze nieuwe horecamanager beschikt over minimaal MBO werk- en denkniveau, is operationeel sterk en stressbestendig, kan mensen motiveren en ziet geen problemen maar uitdagingen. Hij of zij is initiatiefrijk en heeft visie.

Denk je dat jij de horecamanager bent die wij zoeken en ben je vooral de weekeinden beschikbaar, schrijf ons dan een sollicitatie. Wij bieden je in eerste instantie een halfjaarcontract met in de zomer een werkweek van 28 uur en in de winter 22 uur.  Stuur je motivatie en cv naar eitartsinimda.[antispam].@doeshaven.nl.

Opening vaarseizoen 2019

 

Opening vaarseizoen 2019
30 april 2019 – De activiteitencommissie organiseert op a.s. zaterdag 11 mei de opening van het vaarseizoen. Zoals u al heeft kunnen lezen zullen er van 12:00 tot 16:00 uur allerlei activiteiten voor jong en oud plaatsvinden op het terrein van de Doeshaven.

WAT KUNT U VERWACHTEN…
Op en rondom het parkeerterrein,
• Kijk je ogen uit bij de kraam met nautische en maritieme artikelen
• Lekker smullen bij de pannenkoekkraam
• Stichting Vaarwens zal aanwezig zijn
• U kunt genieten van vers gerookte paling
• Er kan een biertje gedronken worden in de ‘Biertent’
• U kunt uw brandblusser laten controleren tegen een zeer scherp tarief van € 10,-
• Kijk en verwonder u bij de oude ambachtslieden w.o. een ’splitser’ (touwknoper)
• Een ambachtelijk schilder met kleine maritieme schilderijen, een marineman met
radiografische schepen
• De kinderen kunnen ‘knutselen met Sharon’. Let op: als (groot)ouder bent u zelf verantwoordelijk voor uw (klein)kinderen

EN VERDER...
• Een workshop ‘Suppen' van 12.00 uur tot 15:00 uur, met medewerking van Supcenter Kaag. Bij het ‘Suppen’ staat u op een (Sup-)plank met een paddle, zo beweegt u zich voort over het water. Doe mee en ’Sup’ een rondje door de haven. Tip: neem extra kleding mee
• Doeshavenkoor. Van 13.45 tot 15.30 uur zal het Doeshavenkoor de sfeer verhogen. Dit mag u niet missen!

LET OP!
Tijdens het evenement is een groot deel van het parkeerterrein afgesloten. Wij verzoeken alle leden hier rekening mee te houden en de auto buiten het terrein te parkeren! Alvast bedankt voor uw medewerking.

Tot slot, we zoeken nog leden die ons willen helpen tijdens dit evenement op zaterdag 11 mei 2019. U kunt zich opgeven via eissimmocnetietivitca.[antispam].@doeshaven.nl.

We hopen u 11 mei te zien. Het belooft een fantastische dag te worden!

De activiteitencommissie

Sloependag

 

Einde Winterberging
29 maart 2019 – Zaterdag 6 april a.s. is het weer 'Sloepenzaterdag'. Op die dag worden vanaf 9.00 uur alle sloepen en andere boten op een kar met wielen of op een trailer weer te water gelaten. Moet u even wachten? Geen probleem: havenrestaurant De Roef is die dag geopend vanaf 9.00 uur voor bijvoorbeeld een verse kop koffie met een punt appelgebak.

TEWATERLATING OVERIGE BOTEN
Het tewater laten van de overige schepen zal vanaf maandag 8 april plaatsvinden. Wilt u alstublieft rekening houden met het volgende:
• het afsluiten/dichtdraaien van de kranen (ook het toilet!) aan boord voor de tewaterlating
• het dek vrij maken van obstakels
• de landvasten aan de railing hangen zodat men er makkelijk bij kan
• aan beide zijden de stootwillen uithangen

Indien het aanbrengen van de antifouling op de plekken waar de bokken hebben gestaan gewenst is, zet dan een restant antifouling met een kwast onder uw boot klaar.

TIJDELIJKE LIGPLAATS- EN OVERWINTERAARS IN HET WATER
Leden die gedurende de winterperiode een andere ligplaats ingenomen hebben, of gebruik gemaakt hebben van winterberging in het water dienen deze tijdelijke ligplaats uiterlijk maandag 1 april weer vrijgemaakt te hebben

FOTO VAN UW BOOT
Bij de tewaterlating van de overige boten zal een foto worden gemaakt van uw boot in de singels. Dan is het voor de volgende keer bekend waar de singels bij de desbetreffende boot moeten komen. Dit zal bij de volgende winterbergingen en tewaterlatingen veel tijd besparen.

De winterbergingscommissie

De nieuwe Havenmeesters

 

We vierden oud en nieuw.
29 oktober 2018 – We zetten Dick van de Rest in het zonnetje en stelden Leonie Treffers officieel aan u voor. De sfeer was geweldig. Er was Champagne, er waren oliebollen en een prachtig cadeau. Peter van den Arkel was op stoom, de evenementen commissie had z'n zaakjes dik voor elkaar en het themanummer van de Opperdoes rook naar vers van de pers. Kortom. Het was een unaniem belachelijk groot succes.

Oud en Nieuw feest 2018

 

27 Oktober vieren we Oud & Nieuw op de haven
10 oktober 2018 – Het is u vast niet ontgaan. We hebben een nieuwe havenmeester. Haar naam is Leonie Treffers. 1 oktober is zij officieel in dienst getreden en op 27 oktober gaan we haar benoeming gezamenlijk vieren. En als er een nieuwe havenmeester is, dan is er ook een oude. De 27ste gaan we ook vieren dat Dick gewoon op de haven blijft. Je moet er toch niet aan denken dat de man die het meest van de haven weet, zo de poort uit loopt. We zijn heel blij dat Dick blijft en zijn kennis aan Leonie gaat over dragen. Hoe dat allemaal in z’n werk gaat vertellen we u op zaterdag 27 oktober. Dan vieren we Oud & Nieuw.

aanmelden
Laat Rien Slingerland even weten of u Leonie en Dick de hand komt schudden met een e-mail naar tseef.[antispam].@doeshaven.nl
Rien stuurt u dan - per post - een officiële uitnodiging. De toegang tot het Oud & Nieuw Feest kost € 10,- per persoon en de inschrijving sluit op zondag 21 oktober. Mocht er heel veel belangstelling zijn misschien al eerder. Ons restaurant biedt namelijk plaats aan maximaal 150 personen.
Drank en hapjes zijn inclusief en zoals het hoort op een Oud en Nieuw feest zijn er bubbels en oliebollen.

Namens het bestuur, tot 27 oktober.
Richard Pracht

Facebook


Vind ik leuk
Onze vereniging heeft twee Facebook-pagina’s. Eén waarop we al onze activiteiten en evenementen communiceren en één voor het laatste nieuws over ons havenrestaurant ‘De Roef’. Vind deze pagina leuk om op de hoogte te blijven.

Flickr


Fotoalbum
Op Flickr vindt u het fotoalbum van onze vereniging. Het album is ingedeeld in verschillende rubrieken waaronder de categorie ‘Foto’s van leden’. Wilt u ook een bijdrage leveren aan ons fotoalbum, dan kan dat natuurlijk. Heel graag zelfs. Mail uw foto’s aan eitcader.[antispam].@doeshaven.nl. Zij plaatsen uw foto’s - als deze voldoen aan een aantal criteria - in de juiste map. U kunt uw foto’s en/of andere nautische ervaringen ook delen op onze Facebook-pagina.

Youtube


Videobeelden
We nodigen u uit om uw videobeelden met ons te delen. Gaat het om een complete film dan willen we die graag plaatsen of als u dat zelf al gedaan hebt ‘m delen. Heeft u interessante shots dan ontvangen we die ook graag. Ieder jaar maken we van deze ingezonden beelden een leuke compilatie.

10 Augustus 2018 - De doerak vereninging te gast in onze haven. Bekijk hier de video van Omroepwest.

09 Juli 2018 - Jaarlijks orginiseert de doeshaven samen met de gemeente Leiderdorp het Doeshavenconcert en Unity TV was er bij. Bekijk hier de video van Unity TV

Stremmingen


Brugbedieningstijden en stremmingen
Voor alle vaarweg-informatie kunt u natuurlijk uw almanak raadplegen maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Zo vindt u meer actuele informatie op de sites vaarweginformatie.nl of allesovervaren.nl. U kunt ook de handige ANWB Waterkaart-app gebruiken. Deze kunt u downlanden op ANWB. In de AppStore vindt u vast nog een aantal geschikte app’s.

Het weer


Weerstation Voorschoten
Om als schipper op de hoogte te zijn van de actuele weersituatie is het gebruik van een app op uw smartphone of tablet verreweg de beste manier. Hiervoor kunt u kiezen uit diverse app’s in uw App Store. De metingen hieronder zijn afkomstig van het weerstation in Voorschoten.

Gemeten  05:00
Temp9°C
WindZ2 bft
LV88  

Opperdoes3.0


Nieuwsbrief
Als er ontwikkelingen zijn die voor u wellicht interessant zijn, dan nemen we die op in onze nieuwsbrief. Alle leden die onze nieuwsbrief willen ontvangen en zich nog niet hebben aangemeld, kunnen hun e-mailadres doorgeven via feirbswuein.[antispam].@doeshaven.nl.

Klik hier om alle voorgaande nieuwsbrieven te bekijken.

Hebt u informatie of nieuws dat interessant kan zijn, deel dit dan met de redactie via eitcader.[antispam].@doeshaven.nl. Zij plaatsen uw bijdrage of nemen contact met u op als er iets niet duidelijk is.

Opperdoes Magazine


Opperdoes 20.2
Een thema-editie op ‘haute’ niveau; in deze culinaire Opperdoes uitgebreid aandacht voor eten en koken aan boord. Daarnaast onder meer een terugblik op de – vanwege alle coronaperikelen uitgestelde Algemene Ledenvergadering 2020.
Download hier het nummer.


Opperdoes 20.1
Deze speciale editie staat vrijwel geheel in het teken van de coronacrisis en de gevolgen daarvan voor onze vereniging. Verder besteden we aandacht aan de plaatsing van de nieuwe bedrijfswoning voor onze havenmeester.
Download hier het nummer.


Opperdoes 19.2
In dit nummer van de Opperdoes schenken we veel aandacht aan veiligheid aan boord en de daarbij behorende voorbereiding. We kijken terug op maar liefst 40 jaar Opperdoes, duiken in het verleden (en toekomst) van de Nederlandse watersportbladen én interviewen een oud-redacteur van de Waterkampioen.
Download hier het nummer.


Opperdoes 19.1
In dit nummer van de Opperdoes bespreekt Anne-Marike van Arkel de verschillen en overeenkomsten van alle generaties watersporters. Zijn we aan boord bij een jong en een oud lid van onze vereniging en zetten we Arnold Droog op een podium met een erelidmaatschap.
Download hier het nummer.


Opperdoes 18.2
In dit nummer van de Opperdoes uitgebreid aandacht voor onze gepensioneerde havenmeester Dick van der Rest en een kleine kennismaking met de kersverse havenmeester Leonie Treffers. Een nieuwe rubriek “het geluid van de Fuut en nog veel meer interessants.
Download hier het nummer.


Opperdoes 18.1
In dit nummer van de Opperdoes een verslag van de algemene ledenvergadering, inclusief de prachtige financiële cijfers. Een artikel over verstandig gebruik van de Nederlandse wateren. Nieuwe activiteiten, de inmiddels vaste rubriek “aan boord bij’ en heel veel meer interessante verhalen.
Download hier het nummer.


Opperdoes 17.3
Dit was de eerste Opperdoes met de uitstraling van een magazine. Belangrijk thema in dit nummer is de nieuwe huisstijl van de haven. De veranderende manier van communiceren intern maar ook naar buiten. Voor veel leden is het wel even wennen. Geïnformeerd worden via een e-mail nieuwsbrief en de nieuwe Doeshaven website.
Download hier het nummer.

Opperdoes Bijlagen


Sintfeest Doeshaven
Door Henk en Marja Verhave - Heel veel dank aan degenen die dit gezellige kinderfeest georganiseerd hebben. Wat is er veel werk voor verricht! Wij komen zeker volgend jaar weer en nemen dan ook onze pas geboren kleinzoon mee. lees verder.


Avontuur met de Franse Slag
Door Ans van Zelst a/b De Pieterse - Al jaren droomden wij ervan om met de boot naar Parijs te varen en toen Els en Daan - van de Caprice – vertelden met oude buurtjes naar Frankrijk te gaan varen, hebben we afgesproken om samen met de MS Joop (Erika en Hans), de Caprice (Els en Daan), de HP 14 (Hennie en Henny) en de Pieterse (Fred en Ans) de reis op 1 juni te beginnen. De avond ervoor aan boord en op 1 juni feestelijk gestart met een gezamenlijk champagneontbijt dat door ‘de Hennies’ werd georganiseerd omdat zij op die dag 48 jaar getrouwd waren. lees verder.