doeshaven-logo-02-2017-rgb-cool-gray-m

Actief
Watersportvereniging Doeshaven is een actieve vereniging. Regelmatig worden er activiteiten en evenementen georganiseerd. Het Doeshavenconcert is daar een goed voorbeeld van. Ook in ons havenrestaurant is het hele jaar veel te beleven. We communiceren onze activiteiten op veel verschillende manieren. We hebben een e-mail nieuwsbrief 'Opperdoes3.0' en ons havenblad 'Opperdoes', deze website maar ook twee Facebook pagina’s. We delen al ons beeldmateriaal op Flickr en Youtube.

Sloependag

 

Einde Winterberging
29 maart 2019 – Zaterdag 6 april a.s. is het weer 'Sloepenzaterdag'. Op die dag worden vanaf 9.00 uur alle sloepen en andere boten op een kar met wielen of op een trailer weer te water gelaten. Moet u even wachten? Geen probleem: havenrestaurant De Roef is die dag geopend vanaf 9.00 uur voor bijvoorbeeld een verse kop koffie met een punt appelgebak.

TEWATERLATING OVERIGE BOTEN
Het tewater laten van de overige schepen zal vanaf maandag 8 april plaatsvinden. Wilt u alstublieft rekening houden met het volgende:
• het afsluiten/dichtdraaien van de kranen (ook het toilet!) aan boord voor de tewaterlating
• het dek vrij maken van obstakels
• de landvasten aan de railing hangen zodat men er makkelijk bij kan
• aan beide zijden de stootwillen uithangen

Indien het aanbrengen van de antifouling op de plekken waar de bokken hebben gestaan gewenst is, zet dan een restant antifouling met een kwast onder uw boot klaar.

TIJDELIJKE LIGPLAATS- EN OVERWINTERAARS IN HET WATER
Leden die gedurende de winterperiode een andere ligplaats ingenomen hebben, of gebruik gemaakt hebben van winterberging in het water dienen deze tijdelijke ligplaats uiterlijk maandag 1 april weer vrijgemaakt te hebben

FOTO VAN UW BOOT
Bij de tewaterlating van de overige boten zal een foto worden gemaakt van uw boot in de singels. Dan is het voor de volgende keer bekend waar de singels bij de desbetreffende boot moeten komen. Dit zal bij de volgende winterbergingen en tewaterlatingen veel tijd besparen.

De winterbergingscommissie

Doeshavenconcert 2019

 

1E LUSTRUM DOESHAVENCONCERT
1 maart 2019 – Dit jaar vindt alweer voor de vijfde keer het Doeshavenconcert plaats. Wij nodigen u van harte uit om op vrijdag 5 juli te komen genieten van het door ons en de Gemeente Leiderdorp georganiseerde Doeshavenconcert. Het voorprogramma start om 19.00 uur en we openen om 20.30 uur.

De entree is gratis en als u met een sloep komt ligt u eerste rang.

De nieuwe Havenmeesters

 

We vierden oud en nieuw.
29 oktober 2018 – We zetten Dick van de Rest in het zonnetje en stelden Leonie Treffers officieel aan u voor. De sfeer was geweldig. Er was Champagne, er waren oliebollen en een prachtig cadeau. Peter van den Arkel was op stoom, de evenementen commissie had z'n zaakjes dik voor elkaar en het themanummer van de Opperdoes rook naar vers van de pers. Kortom. Het was een unaniem belachelijk groot succes.

Sinterklaas Feest

 

Sinterklaas komt ook dit jaar weer naar de haven
14 oktober 2018 – Op 18 november verwachten wij de goedheiligman aan de passantensteiger. ’t Wordt vast weer een ontzettend leuk feest voor opa’s, oma’s, vaders, moeders, maar vooral voor de kinderen. Iedereen is vanaf 11.00 uur van harte welkom in De Roef, om 11.30 uur start het programma.
U kunt de kleintjes inschrijven door gebruik te maken van het Sinterklaas-inschrijfformulier. Dit formulier vindt u op de bar in het restaurant en beneden in de centrale hal van het havengebouw. U kunt het Sinterklaas-inschrijfformulier ook hier downloaden van onze website. Schrijf voor de Sint iets leuks over de kleine. Op het formulier is daar voldoende ruimte voor. De goedheiligman kan het zich namelijk niet allemaal meer herinneren.

Gebruik per kind één formulier.
De kosten bedragen € 10,- per kind en dit bedrag dient u direct na inschrijving over te maken op rekeningnummer NL34INGB0003509935 op naam van watersportvereniging Doeshaven onder vermelding van ‘Sinterklaasfeest’.
De Inschrijving sluit 4 november 2018.

Oud en Nieuw feest 2018

 

27 Oktober vieren we Oud & Nieuw op de haven
10 oktober 2018 – Het is u vast niet ontgaan. We hebben een nieuwe havenmeester. Haar naam is Leonie Treffers. 1 oktober is zij officieel in dienst getreden en op 27 oktober gaan we haar benoeming gezamenlijk vieren. En als er een nieuwe havenmeester is, dan is er ook een oude. De 27ste gaan we ook vieren dat Dick gewoon op de haven blijft. Je moet er toch niet aan denken dat de man die het meest van de haven weet, zo de poort uit loopt. We zijn heel blij dat Dick blijft en zijn kennis aan Leonie gaat over dragen. Hoe dat allemaal in z’n werk gaat vertellen we u op zaterdag 27 oktober. Dan vieren we Oud & Nieuw.

aanmelden
Laat Rien Slingerland even weten of u Leonie en Dick de hand komt schudden met een e-mail naar tseef.[antispam].@doeshaven.nl
Rien stuurt u dan - per post - een officiële uitnodiging. De toegang tot het Oud & Nieuw Feest kost € 10,- per persoon en de inschrijving sluit op zondag 21 oktober. Mocht er heel veel belangstelling zijn misschien al eerder. Ons restaurant biedt namelijk plaats aan maximaal 150 personen.
Drank en hapjes zijn inclusief en zoals het hoort op een Oud en Nieuw feest zijn er bubbels en oliebollen.

Namens het bestuur, tot 27 oktober.
Richard Pracht

Vacatures


Vacature Havenmeester Gesloten
9 februari 2018 – Onze havenmeester gaat na ruim 40 jaar trouwe dienst met pensioen. Aan het bestuur van onze vereniging de taak om voor hem een minstens zo goede vervanger te zoeken. Samen met onze havenmeester heeft de vereniging veel bereikt. Kijk maar op deze website. Daar kun je zien hoe groot (662 ligplaatsen) en hoe prachtig onze haven is. Welke faciliteiten we gerealiseerd hebben en hoe we gezamenlijk met onze leden en een aantal professionals de haven runnen.

Interesse in deze vacature?
We verwachten veel van je want een havenmeester heeft veel taken. Je bent technisch, sportief, je hebt inzicht in organisatorische zaken, je kunt goed met mensen omgaan maar je hebt ook overwicht, je bent niet alleen vriendelijk maar ook dienstbaar en service gevoelig. We vinden het heel plezierig als je het mensen naar de zin kunt maken. Het maakt ons niet uit of de nieuwe havenmeester een man of een vrouw is als je het maar prima vindt om in de dienstwoning op het haventerrein te wonen. Voor meer informatie over deze vacature download hier de pdf met functie eisen.

Heb je dan nog vragen bel dan met Peter van Arkel 06 117 60 969 of Leo Keijzer 06 205 99 874. Je motivatie en c.v. kun je sturen aan Peter van Arkel, Watersportvereniging Doeshaven, Boomgaardlaan 16, 2351 CR Leiderdorp of mailen naar eitartsinimda.[antispam].@doeshaven.nl

Facebook


Vind ik leuk
Onze vereniging heeft twee Facebook-pagina’s. Eén waarop we al onze activiteiten en evenementen communiceren en één voor het laatste nieuws over ons havenrestaurant ‘De Roef’. Vind deze pagina leuk om op de hoogte te blijven.

Flickr


Fotoalbum
Op Flickr vindt u het fotoalbum van onze vereniging. Het album is ingedeeld in verschillende rubrieken waaronder de categorie ‘Foto’s van leden’. Wilt u ook een bijdrage leveren aan ons fotoalbum, dan kan dat natuurlijk. Heel graag zelfs. Mail uw foto’s aan eitcader.[antispam].@doeshaven.nl. Zij plaatsen uw foto’s - als deze voldoen aan een aantal criteria - in de juiste map. U kunt uw foto’s en/of andere nautische ervaringen ook delen op onze Facebook-pagina.

Youtube


Videobeelden
We nodigen u uit om uw videobeelden met ons te delen. Gaat het om een complete film dan willen we die graag plaatsen of als u dat zelf al gedaan hebt ‘m delen. Heeft u interessante shots dan ontvangen we die ook graag. Ieder jaar maken we van deze ingezonden beelden een leuke compilatie.

10 Augustus 2018 - De doerak vereninging te gast in onze haven. Bekijk hier de video van Omroepwest.

09 Juli 2018 - Jaarlijks orginiseert de doeshaven samen met de gemeente Leiderdorp het Doeshavenconcert en Unity TV was er bij. Bekijk hier de video van Unity TV

Stremmingen


Brugbedieningstijden en stremmingen
Voor alle vaarweg-informatie kunt u natuurlijk uw almanak raadplegen maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Zo vindt u meer actuele informatie op de sites vaarweginformatie.nl of allesovervaren.nl. U kunt ook de handige ANWB Waterkaart-app gebruiken. Deze kunt u downlanden op ANWB. In de AppStore vindt u vast nog een aantal geschikte app’s.

Het weer


Weerstation Voorschoten
Om als schipper op de hoogte te zijn van de actuele weersituatie is het gebruik van een app op uw smartphone of tablet verreweg de beste manier. Hiervoor kunt u kiezen uit diverse app’s in uw App Store. De metingen hieronder zijn afkomstig van het weerstation in Voorschoten.

Gemeten  10:40
Temp16°C
WindO3 bft
LV61  

Opperdoes


Nieuwsbrief
Als er ontwikkelingen zijn die voor u wellicht interessant zijn, dan nemen we die op in onze nieuwsbrief. Alle leden die onze nieuwsbrief willen ontvangen en zich nog niet hebben aangemeld, kunnen hun e-mailadres doorgeven via feirbswuein.[antispam].@doeshaven.nl. Klik hier om alle voorgaande nieuwsbrieven te bekijken.

Hebt u informatie of nieuws dat interessant kan zijn, deel dit dan met de redactie via eitcader.[antispam].@doeshaven.nl. Zij plaatsen uw bijdrage of nemen contact met u op als er iets niet duidelijk is.

Opperdoes
De Opperdoes is ons verenigingsblad. Het wordt geschreven voor en door leden. Ook u kunt een bijdrage leveren. U kunt bijvoorbeeld uw mooiste foto insturen. Een leuk verhaal schrijven over de herkomst van uw schip of over iets dat u tijdens het varen hebt meegemaakt. Onderwerpen in overvloed. U kunt uw foto’s - met onderschrift - of uw artikel mailen aan eitcader.[antispam].@doeshaven.nl. De redactie behoudt zich het recht voor inzendingen te redigeren, in te korten of in het geheel niet te plaatsen.
Download hier het laatste nummer.

Opperdoes Bijlagen


Sintfeest Doeshaven
Door Henk en Marja Verhave - Heel veel dank aan degenen die dit gezellige kinderfeest georganiseerd hebben. Wat is er veel werk voor verricht! Wij komen zeker volgend jaar weer en nemen dan ook onze pas geboren kleinzoon mee. lees verder.


Avontuur met de Franse Slag
Door Ans van Zelst a/b De Pieterse - Al jaren droomden wij ervan om met de boot naar Parijs te varen en toen Els en Daan - van de Caprice – vertelden met oude buurtjes naar Frankrijk te gaan varen, hebben we afgesproken om samen met de MS Joop (Erika en Hans), de Caprice (Els en Daan), de HP 14 (Hennie en Henny) en de Pieterse (Fred en Ans) de reis op 1 juni te beginnen. De avond ervoor aan boord en op 1 juni feestelijk gestart met een gezamenlijk champagneontbijt dat door ‘de Hennies’ werd georganiseerd omdat zij op die dag 48 jaar getrouwd waren. lees verder.